Historie

Home | Ons verhaal

Bedrijven & Particulieren

Snelle levering op locatie

Meer dan 400 soorten staal

Onthaal met een glimlach

Ooit reed “DEN JOE” rond met de bakfiets en haalde hij oud ijzer op. De bakfiets werd al gauw vervangen door een auto met aanhanger. Het was een hobby voor Joseph van der Walle om te slopen en hij geraakte tussen de schroothandelaars. “Dat kan ik zelf ook” dacht hij bij zichzelf, en in 1982 begon hij voor zichzelf.

Eigenlijk heeft het slechts een paar jaar geduurd voor hij nieuw staal ging verhandelen. De twee zeecontainers, waar hij toen het staal in op sloeg, op het erf bij het woonhuis aan de kapelledreef te Clinge werden snel te klein en er werd een loods in gebruik genomen. Een aantal jaren later werd de loods te klein en in 1996 werd er een nieuwe loods gebouwd op het industrieterrein te Clinge, waarbij de handel in nieuw staal vanuit die locatie de hoofdzaak werd.

Op 28 november 2013 gebeurt het onwezenlijke, de gepassioneerde grondlegger van Metaalhandel J. VAN DER WALLE overlijdt aan een hartslagaderbreuk op 66 jarige leeftijd. Een enorme mokerslag voor het bedrijf.

Maar het bedrijf is niet stil komen te liggen. Het wordt actief voortgezet door zijn vrouw Els:

“ We hebben er geen moment aan gedacht om te stoppen met het bedrijf. Het bedrijf bestaat ruim 30 jaar en ik werk daar zelf al ruim 20 jaar in mee. De vrouwen hier zijn niet bang om hun handen vuil te maken. Joe was een harde werker en heeft een goed draaiend bedrijf opgebouwd. Wij geven dit zomaar niet op en zetten zijn werk verder.  

In 2018 zijn wij gestart met de bouw van een nieuwe loods op het bedrijven terrein “HOGEWEG” te Hulst, deze loods werd in gebruik genomen in januari 2019. “Handel in nieuw staal” wordt op deze locatie onze hoofdactiviteit.

GEEF UW BESTELLING AAN ONS DOOR

Wilt u platstaal kopen bij ons in Zeeland? Of wilt u iets anders uit ons assortiment kopen? Plaats uw order dan eenvoudig door een e-mail te sturen naar walle-metaal@kpnplanet.nl. Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie? Ook dan mag u ons altijd mailen. Wij helpen u graag.

J. van der Walle